SÖRF söker Räddningschef

Sydöstra Skånes Räddningstjänstförbund bildades den 1 januari 2000 genom att räddningstjänsterna i Simrishamn, Skurup, Tomelilla och Ystad organiserades i ett gemensamt kommunalförbund. Den 1 januari 2006 anslöts även Sjöbo räddningstjänst till förbundet. Skurup valde att träda ur och sedan den 1 januari 2013 består förbundet av Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner. I området bor 83 000 invånare under sommarmånaderna fördubblas invånarantalet.

Verksamheten styrs av en från medlemskommunerna tillsatt direktion bestående av 8 ordinarie politiker och 8 ersättare. Verksamheten regleras av en förbundsordning som styr verksamheten och den ekonomiska fördelningen mellan medlemskommunerna. Förbundsdirektionens verkställande tjänsteman är räddningschefen.

Förbundet har det administrativa sätet i Ystad och operativa styrkor på 8 brandstationer i de 4 kommunerna. Syftet med förbundet är att bättre och effektivare kunna utnyttja tillgängliga resurser inom det gemensamma räddningstjänstområdet.

Verksamhetsområdet skall vara inriktat på att ge människors liv, hälsa och egendom samt miljön ett med hänsyn till de lokala förhållandena tillfredställande och likvärdigt skydd mot olyckor.

Uppdrag och erbjudande

Förändringar i omvärlden ställer krav på utveckling av medarbetare, organisation, arbetssätt och kommunikation.

I rollen som Räddningschef kommer du att leda och fortsätta utveckla och effektivisera verksamheten som består av 180 anställda fördelade på åtta brandstationer i de fyra kommunerna. Du leder din verksamhet genom dina chefer och ledningsgrupp och har ett nära samarbete med den politiskt tillsatta förbundsdirektionen, medlemskommunerna och andra externa intressenter.

Som räddningschef har du det övergripande personal-, ekonomi och verksamhetsansvaret.

Kvalifikationer

Du har din bakgrund och erfarenhet inom räddningstjänsten och har tjänstgjort som chef i kommunal räddningstjänst. Du har en förståelse för räddningstjänst i ”Skånsk glesbygd” och vana att leda en organisation med deltidsbrandmän.

Har du en brandingenjörsutbildning eller arbetat som brandbefäl är det ett plus och har du kännedom om SÖRF:s geografiska område är det också en fördel.

Som person är du trygg och stabil och har en god förmåga att leda genom andra chefer.

Du är rak, tydlig i din kommunikation och har lätt för att fatta beslut. Du är en närvarande ledare med en god social kompetens och som bygger starka relationer. Din samarbets- och samverkansförmåga är god och med ditt kreativa sätt har du förmågan att tänka ”utanför boxen”.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

Låter det intressant?

I denna rekrytering samarbetar SÖRF med Experis. Kontakta gärna rekryteringskonsult Magnus Hallberg på 040 – 660 63 14 alternativt magnus.hallberg@se.experis.com om du har ytterligare frågor.

Sista ansökningsdag: 29 okt, 2020

Vi ser fram emot din ansökan!

ANSÖK HÄR!