SÖRF söker deltidsbrandmän i Tomelilla och Borrby

Vill du vara med och arbeta för ett tryggare och säkrare samhälle ?

Då är kanske den samhällsviktiga funktionen som RIB – Räddningstjänstpersonal i Beredskap (Deltidsbrandman) något för dig. Yrkesrollen RIB innebär grundläggande beredskaps-tjänstgöring dygnet runt var tredje eller fjärde vecka. Beredskapstjänstgöringen innebär kortfattat att du utrustas med personsökare för att vid larm kunna ta dig till brandstationen inom 5-6 minuter och där byta om och ta dig med räddningsfordon till olyckan. Räddningstjänstuppdragen varierar och kan bland annat innebära räddningsarbete vid bränder och trafikolyckor samt att ge första hjälpen vid sjukdomsfall.

Till detta grundläggande arbetssätt tillkommer även övning under främst kvällstid.

Vi har tidigare under hösten sökt personal på bred front men vi behöver för anställning under våren 2021 fler intressenter som både bor och jobbar 5-6 minuter från stationerna i Tomelilla och Borrby.

Verkar detta intressant och har de rätta ovan nämnda förutsättningarna så gå in under länken Vill du bli framtidens Deltidsbrandman. Där kan du läsa mer om rollen samt även göra en inledande intresseanmälan som vi vill ha in senast 2021.01.17. Uppstår funderingar så tveka inte att kontakta RIB ansvarig Håkan Andersson via text på hakan.andersson@sorf.se.

Vi ser det i samband med denna annonsering det som mycket värdefullt om ni hjälper oss att sprida den här informationen inom nämnda orter.