Inför advent, jul och nyår

Julen närmar sig med stormsteg, en härlig tid för många. Tyvärr är det just under denna tid på året som de flesta bränder med levande ljus inträffar.

Efter julen ställer vi dessutom till med ytterligare fest. Nu är det nya året som ska firas. Glit-ter och glamour, ljus, tomtebloss, raketer och fyrverkerier. Tänk på att många olyckor hän-der när nyårsraketerna ska smällas av.

Hemmet är vår trygghet. Där umgås vi med familj och vänner och njuter av värme och sam-varo. Det är sannolikt vårt livs viktigaste plats. Samtidigt är det samhällets vanligaste brand-plats. Bränder i bostäder är mer än dubbelt så vanliga som bränder i alla byggnader tillsam-mans. December är dessutom den månad när det inträffar flest bränder i Sverige.

Tre av fyra brandskador inträffar i bostäder. I regel är det slarv som förorsakar brand men även tekniska fel är vanliga brandorsaker. Kom ihåg att det alltid är lättare att förebygga än att släcka brand.

Samla familjen kring en god adventsfika och ta god på er för att läsa igenom dokumentet som finns bifogat nedan, och diskutera våra tips, så passar vi på att önska er alla en riktigt God Jul och ett riktigt Gott Nytt 2017!

Jul och nyårstips